Blogi


Päivän aloitus

Tämä on tällainen pikainen blogitus jonkinlaisesta rutiinista, millä aloitan kun istahdan koneen ääreen.

Homma alkaa aina kaikkien tuntemalla kahvilla. Kahvinkeitin on saatava tuottamaan kahvia, yleensä laitan samaan aikaan selaimen kirjanmerkeistä kaikki Web design -aiheiset sivut latautumaan. Niitä on noin 30, joten niiden lataaminen kestää hetken, mutta kun kahvinkeitin on saatu tuottamaan web designer -eliksiiriä, on sivut jo latautuneet.

Seuraavana on vuorossa sivuston nopea selailu, onko tullut mitään uutta. Yleensä etsin sivuilta jotain HTML5/CSS3/jQuery/PHP -aiheisia kirjoituksia. Jos sivuilla on myös jotain hienoja sivuja listattu, missä on käytetty jotain uutta tyyliä, tai muuten vain on kirjoitettu jotain inspiraatiosta niin sellainenkin artikkeli tulee luettua. Pikaisen silmäyksen jälkeen käyn nappaamassa kahvikupin ja palaan koneelle lukemaan artikkelit jotka kerkesin avaamaan kahvia odotellessa.

Artikkelien lukemiseen saattaa mennä tunti, tai parikin, mutta niiden jälkeen olen taas kehittänyt itseäni. Seuraavassa lista kymmenestä eniten käyttämästäni sivustosta:

  1. Nettuts+ (ohjelmointi)
  2. Psdtuts+ (Photoshop)
  3. Webdesigntuts+ (nettisivut)
  4. Web Design Blog (inspiraatio)
  5. DigWP (WordPress)
  6. Vandelay Design Blog (inspiraatio)
  7. Smashing Magazine (inspiraatio / kuvakkeet / nettisivut)
  8. Speckyboy Design (inspiraatio / ohjelmointi / nettisivut)
  9. Tutorialzine (jQuery)
  10. CSS-Tricks (CSS)

Siinä oli yksi kolmasosa sivuista, missä vierailen päivittäin. Ja tiedän, sivuni listat (ul / li) on huonosti tehty. Niissä ei ole tyylejä, mutta tähän tulee korjaus sivujeni 4-versioon.

, ,

Sami

HTML5/CSS3 addikti ja aikamoinen nörtti ns. "true nerd". Työskentelen Haajalla web-suunnittelijana, sekä vapaa-ajalla tutkin aina uusia mahdollisuuksia toteuttaa verkkosivuja.