Blogi


Tilannepäivitys

Projektipäivitystä viime vuoden tavoitteisiin.

Joulukuussa oli Sitepointilla joulukalenteri menossa ja sieltä tarttui ostoskoriin paketti, missä oli kuusi kirjaa ($20) liittyen nettisivuihin. Paketissa oli mm. WordPress, jQuery: Novice to Ninja, Host your Web Site in the Cloud, Create stunning HTML email.

Sain joulukuussa jopa luettua kaksi erittäin hyvää kirjaa: HTML5 For Web Designers ja CSS3 For Web Designers. Yhteensä sivuja oli noin 200 ja esimerkit erittäin hyviä ja helposti omaksuttavissa. Suosittelen kirjoja kaikille HTML/CSS:stä kiinostuneille. Kirjojen jälkeen tietää mitä uudet standardit tuovat mukanaan ja mitä kannattaa alkaa jo nyt käyttämään.

CSS-kirjassa esitetyt esimerkit toimivat useimmissa selaimissa, ainoastaan Internet Explorerista oli tuettuna vain 9-versio, mutta kun käyttää CSS3-ominaisuuksia vain sivuston ilmeen parantamiseen, ei se haittaa jos IE-selaimen käyttäjät joutuvat tyytymään teräviin reunoihin ja yksivärisiin taustoihin. Eniten CSS3:ssa innostuin mahdollisuudesta käyttää useampia taustakuvia päällekkäin (hyvästi useat päällekkäiset divit!). Myös erilaiset animaatiot, mihin aikaisemmin tarvittiin javaa tai flashia, voi toteuttaa CSS3:lla.

Yritän tehdä molemmista kirjoista pienen arvostelun/esittelyn. Seuraavana aloitan jQuery: Novice to Ninja -kirjan lukemisen. Kirja sisältää yli 400 -sivua, joten aikamoinen urakka on luvassa. Onneksi ei tarvitse ulkoa osata kaikkia koodin pätkiä, kunhan osaa soveltaa omaan käyttöön.

Päätin hieman laajentaa yhteydenottomahdollisuuksia, joten tein Skype-tilin: wd-kallio (Web design Kallio), mitä kautta voi laittaa viestejä tai soittoja. Minulla on myös Twitterissä tili: kalliosa, mutta en ole vielä ottanut sitä kovinkaan aktiiviseen käyttöön vielä.

, , ,

Sami

HTML5/CSS3 addikti ja aikamoinen nörtti ns. "true nerd". Työskentelen Haajalla web-suunnittelijana, sekä vapaa-ajalla tutkin aina uusia mahdollisuuksia toteuttaa verkkosivuja.