Blogi


Finntastic: Ilmainen WordPress-teema on nyt valmis

Kuten lupasin, sain ensimmäisen ilmaisen WordPress-teeman valmiiksi tänään. Teeman voit katsastaa osoitteesta: http://demo.kulmaus.com/?themedemo=finntastic .

Finntastic on ilmainen WordPress-teema, minkä käyttö ja muokkaus on täysin vapaata, mutta jälleenmyynti kiellettyä. Toinen ehto on, että jossain kohtaa on selvästi näkyvissä teeman alkuperäinen tekijä ja linkki http://www.kulmaus.com -sivustoon. Kyseinen kohta löytyy oletuksena sivun alareunasta.

Teeman ominaisuuksia:

 • Droid Sans -fontti Googlen web-fonteista
 • Kaksi erilaista etusivua: jQueryllä hoidetut mainosbannerit (Etusivu 1) ja jQueryllä näytettävät viimeisimpien artikkeleiden kuvat (Etusivu 2).
 • HTML5 & CSS3 -ominaisuuksia: esimerkiksi tekstin ja laatikoiden varjot
 • Vimpaimia: etusivulla yksi, sivuilla ja blogissa oma
 • Toimivuus selaimilla: Internet Explorer, Firerox, Opera, Chrome, Safari

Etusivujen muokkaus

Etusivujen muokkaus onnistuu etusivu.php ja etusivu2.php -tiedostoista. Sinun tarvitsee muokata vain toista tiedostoa, eli sitä mitä haluat käyttää etusivuna. Molemmissa etusivuissa on ”Etusivu Widget Area”, eli voit näyttää kyseisellä kohdalla mitä tahansa widgettiä (vimpainta).

Sivujen muokkaus

Sivuilla näytetään sivuston sisältö ja sen vieressä sivun valikko, minkä voi muokata tai ottaa pois muokkaamalla page.php -tiedostoa. Sivuston hallintapaneelista voi päättää mitä vimpaimia sivuilla näytetään. Vimpain on nimetty ”Sivujen Widget Area”-nimellä. Kyseinen vimpain on siis eri kuin blogin sivulla näkyvä. Tyylien muokkaaminen onnistuu tietenkin style.css -tyylitiedoston kautta.

Artikkeleiden kuvat

Artikkeleista näytetään kuva automaattisesti oikean kokoisena. Kuva lisätään seuraavasti:

 1. Lisää kuva
 2. Kopioi kuvan url kohdasta ”Linkin url
 3. Klikkaa ”Tallenna kaikki muutokset
 4. Artikkelin tekstilaatikon alapuolella pitäisi olla ”Avainkentät” -niminen laatikko. Jos ei ole niin oikeasta yläkulmasta ”Näyttöasetukset” ja sieltä merkintä kohtaan”Avainkentät”.
 5. Klikkaa ”Syötä uusi” avainkentässä olevasta kentästä. Kirjoita nimeksi ”thumb” ja liitä kuvan url ”Arvo” -laatikkoon.
 6. Klikkaa ”Lisää avainkenttä”. Nyt artikkelista näkyy valittu kuva etusivulla, sekä blogissa. Etusivun isokuva on kooltaan 930 x 246 pikseliä.

Teeman tuki

Koska kyseessä on ilmainen WordPress -teema, tuen antaminen ei varsinaisesti kuulu teemaan, mutta yritän parhaani mukaan auttaa ongelmatilanteissa mikäli minulla on siihen aikaa. Saatan myös päivittää teemaa sen saaman palautteen mukaan. Palautetta ja teemaan liittyviä kysymyksiä voi lähettää suoraan kommentoimalla tähän artikkeliin, tai ottamalla yhteyttä lomakkeen kautta.

Päivitys #1: Kirjoittajan info-laatikon nimiotsikko (h2) oli alkuperäisessä väärä, siinä oli turhaa marginaalia yläosassa, joten ladatkaa uusiksi tai muokatkaa style.css tiedostosta kohdasta #entry-author-info h2 { margin-bottom: … } suoraan ”margin: 0”.
Päivitys #2: No olihan siellä vielä arkistotiedostossa sama juttu. Eli arkistoja selaamalla huomaa otsikoissa liian ison yläosan välin valkoiseen taustaan. Nyt asia on korjattu versiossa v1.2. Seuraavaksi ilmestyvät päivitykset kasaan yhteen isompaan pakettiin, niitä kun saattaa vielä olla.

, , ,

Sami

HTML5/CSS3 addikti ja aikamoinen nörtti ns. "true nerd". Työskentelen Haajalla web-suunnittelijana, sekä vapaa-ajalla tutkin aina uusia mahdollisuuksia toteuttaa verkkosivuja.