Blogi


Kesä tuli, kesä meni

Edellisestä blogipostauksesta on näköjään vierähtänyt jo ”muutama” kuukausi. Ajattelin nyt hieman valaista mitä on tullut tehtyä tämän hiljaiselon aikana.

Alkuvuosi

Alkuvuosi oli erittäin kiireinen, johtuen räjähdysmäisestä www-sivujen projektimäärästä. Tein muutaman alkuvuoden aikana enemmän www-sivuja, kuin viime vuoden touko-joulukuu välillä. Tämä oli tietenkin ihan loistava asia, sillä www-sivujen tuottaminen on se mistä pidän, ehkä liikaakin.

Kevät & kesä 2012

Keväällä aloitin tekemään projekteja mikkeliläisen mainostoimiston Haaja & Arwo Design Oy:n kanssa. Kesä sitten menikin varsin nopeasti projektien parissa. Paljon tuli nettisivuja tehtyä, sekä uusia taitoja opittua.

Kesän aikana tuli myös hankittua ja luettua paljon www-puolen kirjoja, sekä katsottua monia video-oppaita liittyen mm. seuraaviin:

Kuten aiheista voi jo päätellä, seuraavana haasteena on siirtää weppisivut responsiivisiksi, eli mahdollistaa sivujen selailun suosituilla tablet-laitteilla ja puhelimilla. SASS ja Compass nopeuttavat CSS:n tekemistä, joten halusin oppia molemmista ainakin perusteet ja se olikin aika helppoa ja nopeaa (suosittelen). jQuery-kirjan hankin jo viime vuoden puolella, mutta nyt kesän aikana sitä tuli lueskeltua paljon, vaikka vieläkin se on hieman kesken.

Tulevaisuus

Tilasin myös uuden kirjan: The Smashing Book #3: Redesign The Web. Kirjan lisäksi meinasin aloittaa Ruby-kieleen tutustumisen, joten syksyn pimeneviin iltoihin on jotain uutta opiskeltavaa.

Responsiivisuus, SASS ja Compass tulevat olemaan aika kovassa käytössä nyt lähiaikoina kun yritän saada uuden version Kulmauksesta ulos. Tapojeni mukaan olen tehnyt kevään ja kesän aikana melkein 20 erilaista suunnitelmaa uudesta versiosta (v5), mutta aina aloittanut alusta seuraavana päivänä.