Sami


Minä

Aloitin verkkosivuharrastuksen yläasteikäisenä jossain vuosien 1999-2000 vaihteessa. Olin juuri lopettanut/lopettamaisillaan jääkiekonpelaamista paikallisessa jääkiekkojoukkueessa KaPa-51:ssä ja jotain muuta tekemistä oli löydettävä.

Muistan vieläkin ensimmäiset vaikeudet sivujen teossa, varsinkin sivujen linkittämisen (kyllä, en osannut linkittää sivuja!). Lopulta sain ensimmäiset sivut tehtyä erään rinnakkaisluokkalaisen avustuksella ja nyt ollaan sitten Haajalla web-suunnittelijan roolissa ja sivujen väsääminen maistuu edelleen yhtä hyvälle, ellei jopa paremmalta kuin aivan alussa.

Koulutus

Peruskoulun kävin Kangasniemellä ja kun samalla paikkakunnalla oli myös lukio, käytin tilaisuuden hyväkseni ja nappasin sieltä valkolakin. Lukion jälkeen tein 9kk visiitin Mikkelin Karkialammelle suorittamaan asepalveluksen sotilaspoliisina. Reissu oli sisällään historiallinen kun kuuluin varuskunnan viimeiseen saapumiserään I/2006. Vuoden lopussa Savon Prikaati lakkautettiin.

Armeijan jälkeen aloitin Mikkelin ammattikorkeakoulussa tietotekniikan puolella, mutta vaihdoin tietojenkäsittelyn puolelle kun verkkosivut kiinnostivat enemmän. Opinnot ovat vieläkin hieman kesken ja pidän tällä hetkellä taukoa opiskelusta.

Taidot

Olen keskittynyt enimmäkseen front-endiin, eli hallitsen HTML5/CSS3 merkkaamisen, aika hyvinjQueryä ja kohtalaisesti PHP/MySQL puolen. Pidän itseäni WordPress-asiantuntijana, koska olen käyttänyt kyseistä CMS-alustaa melkein WP:n ensimmäisestä versiosta lähtien, mikä julkaistiin vuonna 2001.

Vuosien varrella on tullut tutustuttua muihinkin alustoihin, kuten JoomlaDrupal ja Concrete5.