Minä

Synnyin 10. heinäkuuta 1986 Kangasniemellä, Suomen kauneimmassa kunnassa.

Aloitin verkkosivuharrastuksen yläasteikäisenä jossain vuosien 1999-2000 vaihteessa. Olin juuri lopettanut/lopettamaisillaan jääkiekonpelaamista paikallisessa jääkiekkojoukkueessa KaPa-51:ssä ja jotain muuta tekemistä oli löydettävä. Valitettavasti, vai onneksi (?) valinnaksi terveellisen harrastuksen tilalle löysin istumisen tietokoneen ääressä tuijotellen verkkosivujen lähdekoodia.

Muistan vieläkin ensimmäiset vaikeudet sivujen teossa, varsinkin sivujen linkittämisen (kyllä, en osannut linkittää sivuja!). Lopulta sain ensimmäiset sivut tehtyä erään rinnakkaisluokkalaisen avustuksella.

Koulutus

Peruskoulun kävin Kangasniemellä ja kun samalla paikkakunnalla oli myös lukio, käytin tilaisuuden hyväkseni ja nappasin sieltä valkolakin. Lukion jälkeen tein 9kk visiitin Mikkelin Karkialammelle suorittamaan asepalveluksen sotilaspoliisina. Reissu oli sisällään historiallinen kun kuuluin varuskunnan viimeiseen saapumiserään I/2006. Vuoden lopussa Savon Prikaati lakkautettiin.

Armeijan jälkeen aloitin Mikkelin ammattikorkeakoulussa tietotekniikan puolella, mutta vaihdoin tietojenkäsittelyn puolelle kun verkkosivut kiinnostivat enemmän. Opinnot jäivät töiden alle, joten en ole saanut itseäni valmistumaan.

Taidot

Olen keskittynyt enimmäkseen front-endiin, eli hallitsen HTML5/CSS3 puolen, hyvin jQueryä ja kohtalaisesti PHP/MySQL aluetta. Pidän itseäni WordPress-asiantuntijana, koska olen käyttänyt kyseistä CMS-alustaa melkein WP:n ensimmäisestä versiosta lähtien, mikä julkaistiin vuonna 2001. WordPressin ehdottomasti paras puoli on sen muokattavuus ja monipuolisuus valmiiden lisäosien saralla.

WordPressillä onnistuu niin pienet, kuin isotkin sivustokokonaisuudet, sekä verkkokaupat (WooCommerce) mihin saa yhdistettyä suomalaiset verkkopankkimaksutkin, joten verkkokaupan perustaminen WordPressiin onnistuu erittäin helposti.

Vuosien varrella on tullut tutustuttua muihinkin alustoihin, kuten JoomlaDrupal ja Concrete5.

Työkokemus

Olen kerännyt listan tekemistäni verkkosivuista ansioluettelo-sivulleni.